sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Anna-Leena Härkönen: Laskeva neitsyt ja muita kirjoituksia

Luin Anna-Leena Härkösen uuden kolumnikokoelman. Kirja oli koottu aiemmin Anna-lehdessä julkaistuista kirjoituksista. Tekstit on kirjoitettu Härköselle ominaiseen ironiseen sävyyn ja niissä ruoditaan arkielämän sattumuksia. Härkösellä on mahtava taito löytää aivan tavallisistakin asioista jotain hauskaa ja oivaltavaa ja viihdyin tekstien parissa erittäin hyvin. Nauroin jopa muutaman kerran ääneen kirjoituksia lukiessa, ja sitä ei ihan joka kirja onnistu saamaan aikaan. Vaikka kolumnikokoelma oli hauska ja viihdyttävä, sen verran täytyy kuitenkin todeta, että olen kyllä parempaakin tekstiä Härköseltä lukenut. Silti Laskeva neitsyt ja muita kirjoituksia oli hauskinta mitä olen pitkään aikaan lukenut ja suosittelen lämpimästi kaikille kevyttä, mutta älykästä kirjallisuutta kaipaaville.

 
(Anna-Leena Härkönen: Laskeva neitsyt ja muita kirjoituksia, Otava 2013)


2 kommenttia:

  1. Muistinkin juuri, että itsellänikin on kesken Härkösen Kauhun tasapaino ja muita kirjoituksia. Ja kesken se on ollut jo yli vuoden päivät... Pidän Härkösen kirjoitustyylistä, mutta vuosi sitten taisi käydä niin, että liian paljon ironisia heittoja arkielämästä kyllästytti ja pistin kirjan hetkeksi hyllylle. Pitääkin ottaa se sieltä uudelleenkäsittelyyn tänä keväänä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin itsekin tuota uutuutta lukiessa, että se toimisi parhaiten työmatkalukemisena tai muussa vastaavassa tilanteessa, jossa tulisi luettua vain muutama juttu kerralla. Loppua kohden ei nimittäin enää naurattanut niin paljon kuin alussa, mutta se ei luultavasti johtunut tekstien tasosta vaan siitä, että huumoriin turtui noin putkeen luettuna. Lukemisen arvoinen kirja kuitenkin.

      Poista

Kiitos kommentista! Yli viikon vanhojen tekstien kommentit tulevat näkyviin ylläpitäjän hyväksynnän jälkeen.