lauantai 25. helmikuuta 2017

Jojo Moyes: Parillisia ja parittomia

Jess on yksinhuoltajaäiti, joka raataa kahdessa työssä ja silti arki on pelkkää kituuttamista. Jessin positiivinen asenne on koetuksella kun vanhempaa lasta kiusataan koulussa ja nuorempi ei pääse haluamaansa kouluun, koska rahat eivät riitä. Sisukas Jess keksii kuitenkin aina keinot ja niin tälläkin kertaa.

Ed Nicholls on varakas yrittäjä, joka tekee elämänsä isoimman virheen ja se maksaa hänelle uran ja ystävyyden. Ed yrittää hukuttaa murheensa baaritiskillä, mutta sekään ei tahdo onnistua. Jessin ja Edin tiet kohtaavat jo toistamiseen ja sattumien kautta he päätyvät yhteiselle matkalle, joka muuttaa molempien elämän monin tavoin.

Hömppäkirjallisuus ei ole ominta lajiani, mutta Moyesin uutuus oli aika kiva välipala. Teksti oli helppolukuista ja kevyttä, ja tarina pysyi hyvin kasassa alusta loppuun. Henkilöhahmot olivat sopivan kummallisia persoonia, jotta heihin pystyi kiintymään tarinan edetessä. Parillisia ja parittomia pitäisi lukea aurinkotuolissa hiekkarannalla ja antaa tarinan viedä kaikki turhat ajatukset mennessään.  Täydellistä lomalukemista siis. Uskon, että tästä tulee ensi kesän hitti, varsinkin jos pokkari ehtii ilmestyä siihen mennessä.

(Jojo Moyes: Parillisia ja parittomia. Gummerus 2017. Suomentanut Heli Naski)

4 kommenttia:

 1. Moyes on kyllä ihana! Minulla odottaa tämä hyllyssä, sellaista hetkeä että haluaa jotain kevyttä muttei liian hömppää. Moyes on samaan aikaan älykäs että tavattoman viihdyttävä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva lukea hömppää, joka on aidosti hyvin kerrottu ja kirjoitettu :)

   Poista
 2. Tykkäsin tästä ja myös aiemmin suomennetut olen lukenut ja tykkäsin tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkäsin tästä ehkä jopa enemmän kuin aiemmista. Henkilöhahmot ovat ehdottomasti Moyesin tarinoiden suurin vahvuus, niihin todella kiintyy.

   Poista

Kiitos kommentista! Yli viikon vanhojen tekstien kommentit tulevat näkyviin ylläpitäjän hyväksynnän jälkeen.