tiistai 4. elokuuta 2015

Gillian Flynn: Teräviä esineitä

Camille Preaker työskentelee toimittajana Chicago Daily Postissa. Camille on kotoisin Wind Gapin pikkukaupungista, jonne päätoimittaja lähettää hänet tekemään juttua lapsenmurhasta. Camille ei ole astunut jalallaan kotikaupunkiinsa kahdeksaan vuoteen ja paluu herättää monenlaisia muistoja ja tuo menneisyyden haamut käsin kosketeltavan lähelle.

Teräviä esineitä oli yllättävä, järkyttävä ja hienosti rakennettu kertomus. Juoni aukesi juuri sopivassa tahdissa ja yllätyksiä riitti kaameaan loppuun asti. Flynniltä on aiemmin ilmestynyt teokset Kiltti tyttö ja Paha paikka. Molemmat olivat hyviä jännäreitä, mutta Teräviä esineitä oli vielä parempi. Pahan paikan kohdalla olin sitä mieltä, että se oli parempi kuin kirjailijan ensimmäinen teos ja nyt taas Teräviä esineitä oli vielä parempi kuin edeltäjänsä. Mihin Flynn vielä tulevaisuudessa pystyykään?!

Flynnin kirjoissa ei ole tarjolla puhtoisia sankareita, vaan jokaisella on vikansa ja omituisuutensa. Pahan paikan päähenkilö Libby oli vastenmielinen tyyppi ja Camille herätti alkuun vähän saman tyyppisiä ajatuksia. Vastenmielisintä kirjassa oli ehkä kuitenkin Wind Gapin kaupunki, jossa voi tehdä lähes mitä tahansa kunhan on riittävän rikas tai röyhkeä.

Jos kunnon kesäjännäri on vielä lukematta, lue tämä!


(Gillian Flynn: Teräviä esineitä, WSOY 2015. Suomentanut Maria Lyytinen)2 kommenttia:

  1. Äläs nyt. Libby on minun idoli. Flynnin kirjoista Paha paikka on suosikkini, muut oli turhan kamalia. Kiltti tyttö oli suorastaan ilkeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Libbyn hahmon ristiriitaisuus olikin Pahan paikan parasta antia, kuten silloisessa postauksessa kirjoitin. En siis pitänyt vastenmielisyyttä negatiivisena piirteenä vaan se sopii näille hahmoille ja luo juuri sopivaa rosoisuutta henkilökuvaukseen. Kiltti tyttö oli kieltämättä aika häijy:)

      Poista

Kiitos kommentista! Yli viikon vanhojen tekstien kommentit tulevat näkyviin ylläpitäjän hyväksynnän jälkeen.