keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Jouni Laaksonen: Lapsiperheen retkeilyopas

Jouni Laaksosen Lapseperheen retkeilyopas on hyvä kesäkirja jokaiselle reippailusta kiinnostuneelle lapsiperheelle. Kirjassa on otettu hienosti huomioon eri ikäiset kohderyhmät: vauvat, leikki-ikäiset ja koululaiset. Teos on kierresidottu ja kovakantinen eli kestää varmasti hyvin mukana kuljettamista ja selailua. Jokaisella aukeamalla on esitelty yksi retkikohde ja vieressä on kartta, joka helpottaa reitin hahmottamista. Kohteet on jaoteltu alueittain ja ja kuvailevan tekstin lisäksi kerrotaan reitin pituus, maisemat, maasto ja mahdolliset palvelut.

Kirjan alussa on yleisiä retkeilyohjeita lapsille ja asioita joita aikuisten kannattaa ottaa huomioon lähtiessä metsään pikkuväen kanssa. Jokaisesta retkikohteesta on myös kerrottu, pystyykö reitin liikkumaan vaunuilla ja kuinka haastavaa maasto on muilta osin. Kirjan ulkoasu on raikas ja kohteista otetut kuvat ovat kauniita ja lisäksi informatiivisia.

Jäin kaipaamaan enemmän kohteita Uudellemaalle, mutta ymmärrän toki, että tarkoituksena on ollut tehdä valtakunnallisesti pätevä teos. Kohteita onkin tasaisesti joka puolella maata ja se varmasti palvelee mainiosti ympäri Suomea reissaavia retkeilijöitä. Uudenmaan alueesta tai Etelä-Suomesta pystyisi luultavasti halutessaan tekemään vaikka kokonaisen kirjan. Meidän poppoolla Lapseperheen retkeilyoppaan kohteista testiin menee Iso Vasikkasaari Espoon edustalla sekä Aulangon Joutsenlammen kierros Hämeenlinnassa. Nyt vaan toivotaan sopivia retkeilysäitä ja odotellaan tietysti lomaa.

 
(Jouni Laaksonen: Lapsiperheen retkeilyopas, Karttakeskus 2014)
5 kommenttia:

 1. Pari reittiä (Uutela ja Sipoonkorpi) on tullut tämän opaskirjan ansiosta testattua. Ja kunhan mennään isovanhempia moikkaamaan, päästään testailemaan kirjaa Uudenmaan ulkopuolella.

  En ole koskaan pärjännyt kierresidottujen vihkojen tai kirjojen kanssa. Sain tämänkin kirjan jotenkin heti rikottua. Harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se siitä teoriasta sitten, että kierresidonta tekisi tuosta kirjasta kestävän:D Sipoonkorvessa meidänkin perheen täytyy varmasti käydä pyörähtämässä viimeistään syksyllä sieniaikaan.

   Poista
 2. Iso Vasikkasaari on ihan huippukohde! Meidän vakkariretkikohde siltä ajalta, kun asuttiin Espoossa. Kannattaa muuten mennä veneen kyytiin joko Otaniemestä tai Haukilahdesta. Otaniemen plussaa on se, että pääsee varmasti kyytiin (ruuhkapäivinä ruuhka-aikaan ei välttämättä kaikki halukkaat mahdu kyytiin myöhäisemmiltä pysäkeiltä) mutta pitää miettiä jaksaako pikkuväki istua tunnin matkalla. Haukilahdesta matka on taas niin lyhyt, että malttamattominkin kaveri yleensä jaksaa mutta laiturilla kannattaa olla ajoissa "jonossa".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä:) Mä luulen, että venematka olisi sen verran jännä juttu, että tunnin matka menisi ihan helposti. Ainakin nyt kun ei olla vielä tänä kesänä käyty missään saaressa.

   Poista
 3. Ai niin, kiitos kirjavinkistä! Ei ole kauan, kun mietin onko retkipaikoista tehty jotain opasta vai pitääkö kaikki etsiä itse netistä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Yli viikon vanhojen tekstien kommentit tulevat näkyviin ylläpitäjän hyväksynnän jälkeen.