lauantai 18. kesäkuuta 2016

Jukka Viikilä: Akvarelleja Engelin kaupungista

Luin Jukka Viikilän esikoisromaanin jo pari kuukautta sitten. Blogiteksti on antanut sinnikkäästi odottaa itseään ja aina kun olisi aikaa bloggaamiseen, seuraavan kirjan lukeminen menee kirjoittamisen edelle. Bloggaamattomia kirjoja alkaa nyt olla aika iso pino ja siksi päätin toteuttaa pitkään hautuneen ajatukseni kirja-arvion tekemisestä videon muodossa. Suomessa on muutamia bloggaajia, jotka tekevät kirjablogivideoita (kirjavlogi?), mutta melko harvinaista se tuntuu ainakin vielä olevan. Pohdin myös Snapchatin käyttämistä tähän tarkoitukseen, mutta ainakin toistaiseksi uskoisin kohderyhmäni löytävän videot paremmin täältä blogin puolelta. Snapchatiin kun pitää olla itse rekisteröitynyt voidakseen katsoa sieltä videoita, ja täällä taas se ei ole välttämätöntä. Mutta pidemmittä puheitta...tadaa, tässä ensimmäinen video:


Kommentteja otetaan vastaan, kiitos:)

4 kommenttia:

 1. Mahtavaa Lilli! Musta tä oli todella onnistunut video ensikertalaiselle! :) Musta tuntuu, etten ikinä sais ite puhuttua noin selkeästi ja noin fiksusti jostain kirjasta. Olitko kuinka tarkkaan valmistautunut/harjoitellut, että saat sanottua sen, mitä haluat, ja pidettyä ajatuksen koossa? Fiilisten höpöttöminen hotellihuoneestaan on paljon helpompi tehtävä, mutta otan kesätavoitteekseni tehdä jonkin videokirjabloggauksen tämän kesän aikana!

  Toi tausta ja sun ulkoinen olemus sopii jotenkin niin ihanasti yhteen. Tykkään siis ihan siitä, miltä video näyttää visuaalisesti. :D Ja sun artikulaatios on tosi selkeä - siinä on mulla aina ja ikuisesti harjoittelemista!

  Hauskaa, että tehtiin molemmat melkein samaan aikaan ekat vloggauksemme! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista. Oman tekemisen tasoa oli todella hankala arvioida, joten ihan mahtavaa saada noin positiivista palautetta:) Tein viisi eri ottoa ja versio, jota lopulta käytin oli se, jonka tein ensimmäisenä:D

   Mä taas en varmaankaan osaisi tehdä sellaista fiilistelyvideota, jonka sä olit ihan loistavasti toteuttanut. Mun täytyy vähän päästä faktojen taakse piiloon. Olin kirjoittanut muutaman apusanan lapuille, koska arvasin, että jossain vaiheessa ajatus katkeaa ihan huolella.

   Tästä vaan jatketaan täyttä höyryä eteenpäin:D

   Poista
 2. Hieno video Lilli! Selkeää ja sujuvaa esittelyä omin sanoin ja olet luonnollinen oma itsesi. Herättää vielä enemmän kiinostusta kirjaa kohtaan, kun näkee kasvot arvioinnille:) Näitä lisää! Kehitettäävää ainoastaan sanomasi kuvan laatu, mutta tekniikka paranee laitteiden myötä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Kiva kuulla, että tämä lisäsi kiinnostusta kirjaa kohtaa. Näitä videoita tulee varmasti lisää, sen verran kivaa homman tämän tekeminen oli:)

   Puhelimen etukamera ei tosiaan ole se laadukkain mahdollinen laite näihin hommiin:D Ehkä mä vielä jonain päivänä kokeilen jotain videokuvaamiseen tarkoitettua vekotinta.

   Poista

Kiitos kommentista! Yli viikon vanhojen tekstien kommentit tulevat näkyviin ylläpitäjän hyväksynnän jälkeen.