lauantai 24. marraskuuta 2012

Gummeruksen kevään uutuuksia

Eilen oli postilaatikkoon kolahtanut Gummeruksen kevään uutuuskirjaesite. Sieltä täytyy nostaa muutama hyvä tärppi esille. Ensimmäisenä Rosamund Luptonin uutuuskirja Mitä jäljelle jää. Luptonilta on aiemmin ilmestynyt kaunojännäri Sisar, josta pidin, joten uutuus pääsee myös ehdottomasti lukulistalle. Uuutusteos kertoo Gracen tarinan alkaen siitä, kun tämä pelastaa tyttärensä Jennyn tulipalosta. Grace saa selville, että palo oli tahallaan sytytetty ja alkaa etsiä syyllistä. Mitä jäljelle jää ilmestyy helmikuussa.



Turkkilaisen Elif Shafakin kunniamurhaa käsittelevä teos Kunnia kertoo nuoren kurdinaisen Esman tarinan 1970-luvun Lontoossa. Aihe on raskas, mutta silti kirja kiinnostaa, koska se on ajankohtainen ja saanut kansainvälisesti hyvät arvostelut. Kirja ilmestyy huhtikuussa.



David Foenkinos on ainakin yhden lukukokemuksen perusteella melkoisen erikoinen tarinankertoja. Luin viime vuonna Foenkinosin teoksen Nainen, jonka nimi on Natalie, ja nyt lukulistalle pääsee uutuuskirja Yhden elämän muistot. Uutuus kertoo kirjalijasta, joka lähtee etsimään vanhainkodista karannutta isoäitiään, kohtaa matkallaan rakkauden ja joutuu pohtimaan elämän rajallisuutta, vanhenemista, muistoja ja muistamista. Kirja ilmestyy helmikuussa.

 
Gummeruksen kevään uutuuskirjaluettelon nettiversioon pääsee tästä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Yli viikon vanhojen tekstien kommentit tulevat näkyviin ylläpitäjän hyväksynnän jälkeen.